Szexdzsihádot hirdettek a tunéziai nők, és Szíriába utazva gondoskodtak a kormányellenes iszlamista lázadók testi jólétéről – számol be az AFP nyomán a Fox News. Mindezt Lofti ben Dzseddu tunéziai belügyminiszter jelentette be. „Húsz, harminc, száz" férfivel feküdtek le, amit ők szexdzsihádként (dzshiád al-niká) emlegetnek, és aminek eredményeképpen „terhesen jönnek haza".

Arról nem közölt részleteket, hogy pontosan hány nőről is van szó (sajtóértesülések szerint többszáz), így megmondani sem lehet, mennyi gyerek fogant a magasztos célú aktusokból. A szalafisták ezt az eljárást, mármint a házasságon kívüli, több partnerrel folytatott szexuális életet a szent háború megengedett fajtájának tartják.

A tunéziai férfiak is kiveszik a részüket a támogatásból, bár ők csak beállnak a harcolók közé. Ben Dzseddu azt is bejelentette: hatezer fiatal férfit sikerült meggátolniuk ebben, és fokozták a határátkelők ellenőrzését, hogy megakadályozzák a fiatal tunéziaiak Szíriába utazását.

Sajtóértesülések szerint az utóbbi 15 évben többezer tunéziai utazott külföldre (például Afganisztánba, Irakba és Szíriába), hogy a dzsihádistákhoz csatlakozzanak.