Beszavazták az évadonkénti kötelező bohócot, és ezzel hivatalosan is kijelenthetjük, hogy ez az X-faktor elérte a mélypontját. Hogy ez tudatos, vagy sem, egyelőre nem világos, de például Szikora RGO Róbert tényleg mindenkit beszavaz, vagy nagyon tetszik neki mindenki, vagy a hallásával van probléma. Azt se felejtsük el, hogy évekkel ezelőtt Szikora a Megasztárban énekelt duettet, igen hamiskásan, ezt ide kattintva megnézheti. Annak ellenére, hogy az X-faktor valamennyire próbálta tartani, hogy tényleg igyekeznek tehetségeket keresni, mostanra már csak az illúziót sem tartják. Ki is fejtjük, miért.

A szombat esti tévénézők megkapták az új bikicsunájt, az ádzseszkót éneklő napszemüveges férfi személyében. A borzalmas hamisan, és ritmustalanul éneklő (?!) férfi elnyerte a zsűri tetszését, kivéve Alföldit, aki tiltakozásként kivonult, és nem szavazott. Szikora, Tóth Gabi és Geszti határozott igennel szavazott a bohócra, aki ha okos, az I Just Called To Say I Love You produkciójával végighaknizhatja majd a vidéki diszkókat akárcsak a realityhősök, és hülyére keresheti magát. Azért volt kellemes pillanat is, igaz, a végén.

A Barátok Közt Kicsiszabija saját dalt adott elő, fehér gitárt vitt a színpadra, csak épp a gitárt nem lehetett hallani, mindenesetre semmivel sem rosszabb, mint bármelyik sikeres magyar popzenész dala. Ennek nagyon örülünk, szurkoltunk neki, mert Bartha Zsolt nem adott neki melót a Rózsában. A szombat esti műsorban egyébként hétvégi karaoke partikra való énekeseket hallhattunk, akik közt még a jellegtelen énekesek is tehetségesnek tűntek. Ilyen például az Aerosmith-t szinte Eminemként éneklő metálos, aki a következő jelzőket kapta, "gumimaci", "megnősz, lefogysz", "plüssmaci", "grizzlimedve". Alföldi többeket is fogyásra biztatott.

Voltak, akik a tutira mentek, ilyen például Bátki Zoltán, aki metálos berkekben ismert nagyon, bejutott még az egyik tavaly kiesett X-faktoros, és olyan is akadt, aki az Attraction Britain's Got Talent műsorban előadott szomorú tánc aláfestő zenéjét énekelte el - tovább jutott.

20 év színházi rutin után Miskovics Róbert próbálkozott, aki azt magyarázta, azért ment az X-faktorba, mert "lehakniz dolgokat", és a "zeneszeretetét akarja visszakapni". Tipikus musical hangon énekelt Deák Billt, ezt a hangot végleg ki kellene irtani pedig, ráadásul úgy énekelt bluest, hogy szemeit a kocsmai nézésre rendezte be, ez az, mielőtt valakit megvernek. Ez a nézés arra jó, hogy erősítse a nézőkben, ő tudja, mi az a rock. Alföldi  a produkciót hallva tökéletesen megfogalmazta, miért nem kell 20 év színpadi munka után ezt csinálni. A probléma csak az, hogy ezzel szemben az ádzseszkót éneklő bohócot továbbjuttatták.

A Kockaéder nevű, geekekből álló együttes is próbálkozott, egész biztosan fogadásból álltak oda az Eltéről, és egész biztos, hogy az Index Tech rovat különb előadást lenne képes rögtönözve előadni. Legnagyobb meglepetésünkre Alföldi igent szavazott nekik. Azoknak ajánljuk a műsort, akik imádnak a tévével beszélgetni, mert az nem vág vissza semmilyen beszólással, csak tűri a megaláztatást. Apropó, Tóth Gabi tökéletesen ápolt hónalját is végignézhettük, számoltuk, körülbelül 19-szer láttuk.