Alföldi Róbert nem csak rendez és színházat igazgat, vagy éppen gonoszkodik, hanem fest is, legalábbis amikor ideje van rá. Volt már kiállítása New Yorkban és Párizsban is, képei 130 000 forintnál kezdődnek – írja a Bors egy képzőművészeti továbbképzés keretében. A cikkből az is kiderült, hogy a kétezres évek elején készült Korlát című képe másfél millióért eladó.

"Öt képet rendeltem évekkel ezelőtt Alföldi Róberttől. Nagyon alapos munkát végzett: megkértem, hogy a fal és a kanapé színéhez is passzoljanak a képek. Költözés miatt hármat már eladtam. Mind aláírással és névre szóló bizonyítvánnyal rendelkezik  – fejtette ki a lapnak Kakuk Csaba gyűjtő.

Forró Tamás, a Belvedere Szalon ügyvezetője elmagyarázta, hogyan alakulnak az árak.

"Ezek az árak valóban magasak, de nem irreálisak. Két szempontot kell figyelembe venni az árnál. Egyrészt a 2000-es évek elején a világgazdasági válság még nem volt hatással a műkereskedelemre, mára viszont igen. Ez lefele vinné az árat, viszont a Nemzeti Színház és az Alföldi személye körül kialakult hangulat megfigyelhetően növelte a képek árát " – derült ki a nyilatkozatból.