Michael Douglas az Emmy-díjátadón – a FemaleFirst szerint – elmondta: nagyon reméli, hogy az őt Catherine Zeta-Joneshoz fűző házasság válságán hamarosan túljutnak a feleségével. Magyarázata szerint valóban szakításban vannak (hogy ez a pórias valóságban mi az úristent jelent, nem részletezte, valószínűleg tartósan külön laknak) de igyekeznek megoldani a problémáikat.

„Catherine csodálatos ember. [...] Nagyon remélem, hogy jól alakulnak majd a dolgaink. Ahogy mondtam már, szünetet tartunk, van néhány problémánk, és olykor az embernek muszáj." A szünet alatt Douglas New Yorkban lakik barátjánál, az épp friss házas Soros Györgynél, de így is sokat gondolhat nejére, mert a múlt éjszaka zajlott Emmy-díjátadón is elsősorban neki köszönte meg a támogatást, amikor átvette a legjobb minisorozatbéli főszereplőnek járó díjat. Megemlítette közös gyerekeiket is, illetve legidősebb fiát, Cameront is – „remélem, hamarosan láthatom" –, aki éppen börtönben van, drogügyei miatt.

Ha valaki azon elmélkedne, hogy eközben neje merre járhat, akkor szólunk, hogy Catherine Zeta-Jones éppen Kínában van: a Csingdaói Filmfesztiválon mutatkozik, és nem tűnik megviseltnek. De hát színésznő, nyilván ez a dolga.