Az X-Faktor felkészítőtáborában az első fordulóban 150 emberből először 50, majd még 40 embert kiszórtak, így 60 versenyző maradt a tábor második fordulójára, ahonnan már a Mentorok házába való bejutás volt a tét. Az adás azzal kezdődött, hogy Alföldi már nem bírja, hogy mindenki mindig énekel, és nincs kedve minden produkciót végignézni, ha már az elején hallani, hogy az rossz, mi pedig kezdjük azt érezni, hogy az RTL Klub nem is választhatott volna jobb mentort a színész-rendezőnél.

Az első énekesnő, Eckert Anikó nagyon tetszett Alföldinek, Tóth Gabi is imádta, mert szerinte varázslatos volt. Pál Benjáminnak már az előző adásban megmondta Alföldi Róbert, hogy ez az utolsó esélye, és mivel a fiú már az első énekhangot szerencsétlenül adta ki, leállították őt, és azonnal leküldték a színpadról. Alföldi egyébként nagyon szigorúan beszél a versenyzőkkel, amit Geszti látszólag nagyon próbál leutánozni, csak tőle sajnos ez közel sem olyan hiteles.

Tóth Gabi cukiskodva szemezett előadása közben a 17 éves Tóth Marcellel, akit hihetetlen tehetségnek és pofátlanul lazának nevezték a mentorok. Az MDC nevű együttes Alföldi szerint nem rossz, csak unalmas, ezzel szemben pedig Batánovics Lili Geszti szerint a legjobb X-Faktor alapanyag, és Szikora is szívesen vállalná őt. Nagy Richárd egy Rihanna számot adott elő saját feldolgozásában úgy, mintha az egy szenvedős, ordítozós musical-dal lenne, de a hangja miatt mégis mindenki lehidalt tőle. Horváth Dávid lehet az új Vastag Csaba, mert bár sok hangja nincs, képes kiállni a színpadra egy fehér atlétában, hogy minden kislány sikongasson utána, ezzel szemben Ráduly Botondnak jó a hangja, de nem szeretik sokat mutatni őt.

Szabó Ádámban a legvisszafogottabb mentor, Szikora szerint minden együtt van, mint a flódniban, Alföldi szerint viszont túl steril, mert tökéletes sztáralkat. A rendező inkább a kimondhatatlan nevű Karapándzsity Kristófot bírja, annak ellenére, hogy a fiú szerinte sem egy színpadi alkat. Tóth Gabi szenvedett, mert szerinte túl sok jó fiú énekes van, és nem tudta, hogy választanak ki belőlük hatot. Ezt még Csordás Ákos előtt mondta, akinek előadása közben a mentornő be is könnyezett, de mi tartunk tőle, hogy tökéletes hangja ellenére kiejtik majd a Mentorok házából, mert nem olyan szépfiú, mint Horváth Dávid. Nagyváradi Nelli az öccses esküvőjét hagyta ki a tábor miatt, de szerencsére tovább is jutott.

A nagyon metálos Bátky Zoltán Madonnát énekelt, a mentorok szerint eszelős erő volt benne. A Bestiák exénekesnője, Somorjai Ilona pedig sajnos még mindig olyan volt, mint egy tengerjáró hajó énekesnője − és ezt valószínűleg a mentorok is érezték, mert nem jutott tovább. A verseny másik celebje, a Barátok Közt Szabija, vagyis Bozsek Márk egy Avicii számot énekelte el elég felejthetően és kissé hamiskásan, de ha őt kiejtenék a mentorok, akkor valószínűleg háború törne ki. Szerencsére Alföldire ugyanúgy hatott, mint ahogy ránk: sehogy.

Olajos Eszter szintén nem nyerte el a mentorok tetszését, semmilyennek érezték a lányt. "Az a bajom, hogy amúgy szép és jól énekel" − mondta Tóth Gabi, Alföldi erre pedig csak annyit válaszolt: "De minek?" Geszti persze azonnal rámenne, mert szerinte lehetne belőle popsztárt csinálni, bár nekünk az az érzésünk, hogy ő egy félvak macskára is ezt mondaná, ha annak elég szép a bundája. A Fat Phoenix-nek jó a neve, és poén volt, hogy két félbolond srác eldobolt és elgitározott egy Backstreet Boys számot, de az együttesnek a mentorok szerint is vannak korlátai. Bach Szilvia lányáról, Danics Dóráról már akkor sejteni lehetett, hogy továbbjut, mikor belépett a színpadra, Alföldi szerint a lányt a színpad teszi szexivé és bujává. A karakteres hangú Krasznai Tündének is mindenki tapsolt, Tóth Gabi még a hüvelykujjait is megmutatta neki örömében. Komondi Júlia a mentorok szerint annyira tökéletes, hogy bárhova ki lehetne küldeni a produkcióját. Geszti meg is kérdezte a többiektől, hogy hol volt ez a lány eddig, ezek szerint nem emlékezett rá, hogy már a 2010-es X-Faktorban is indult, és pont azzal a számmal esett ki, amivel most továbbjuttatták.

Geszti nagyon újszerűnek érzi az idei felhozatalt, pedig Tóth Gabi azt mondta, ő nagyon félt, hogy már mindent látott. A mentorok egyébként nem győzik hangoztatni minden előadás után, hogy még soha nem volt ilyen erős mezőny. Vágül sikerült kiszórni a műsorba nem való énekeseket, hogy végre meglegyen a Mentorok házába jutó hat versenyző mind a négy kategóriában: fiúk, lányok, 25 éven felüliek és együttesek.

Tóth Gabi mentorálja majd a fiúkat, akik hat helyett heten jutottak tovább: Karapándzsity Kristóf, Ráduly Botond, Horváth Dávid, Szabó Ádám, Tóth Marcell, Csordás Ákos és Nagy Richárd.

Alföldi kapta a lányokat, akikkel a színész-rendező mindenképpen magázódni akar: Eckert Anikó, Molnár Melinda, Batánovics Lili, Nagy Nóra, Péterffy Lili, Olajos Eszter.

Geszti kapta a 25 éven felülieket: Krasznai Tünde, Komondi Júlia, Bátky Zoltán, Bozsek Márk, Nagyváradi Nelli, Danics Dóra.

Szikora pedig a csapatokat fogja mentorálni: ByThe Way, Wild Rythm Smokers, Sunset Strip, MDC, Speak Up!, Fat Phoenix.