Helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét a Balassagyarmati Törvényszék, vagyis nem kell börtönbe vonulnia Gáspár Győzőnek és feleségének, Gáspár Beának – írja a Bors.

"Mivel a tévében szerepeltek, és naponta több millió ember figyelte a ténykedésüket, G. Győző és felesége példát mutattak, még azzal is, hogy a szereplésből származó bevételük után nem fizették meg az adót" – ezzel indokolta az ügyésznő, hogy az elsőfokú ítélettel ellentétben letöltendő börtönbüntetést kért a Gáspár házaspárra. Az ügyésznő indítványozta a a páros közügyektől való eltiltását is. Gáspár Győzőt tavaly elsőfokon egy év nyolc hónap börtönre, feleségét pedig egy év hat hónapra ítélték, amit három évre felfüggesztettek. Az ítélet ellen akkor az ügyészség és a páros ügyvédei is fellebeztek.

A pár másodfokú bírósági tárgyalása október 2-án, szerda reggel 9-kor kezdődött a Balassagyarmati Törvényszéken, mert évekkel ezelőtt felvették a fizetésüket az RTL Klubtól a Győzike Show-ért, viszont az összeg után a személyi jövedelemadójukat már nem fizették meg.

A Gáspár házaspár sem az elsőfokú, sem a másodfokú eljárás során nem ismerte el bűnösségét, védőjük szerint pedig közvetlenül nem álltak szerződésben a tévétársasággal. És bár igaz, hogy a produkció minden részletét Gáspár Győző beszélte meg a csatornával, ők abból a pénzből elmondásuk szerint nem láttak semmit, mivel azt a pénzt alkalmazójuk, a harmadrendű vádlott, B. Attila, Gáspár Győző nemzetközi karrierjének építésére fordította.

Az ügyvédek enyhébb büntetést kértek arra hivatkozva, hogy Gáspárék két kiskorú gyereket nevelnek, és  mert a családfő az adótartozás egy részét már megfizette. Gáspár Győző végül több bűncselekmény miatt halmazati büntetésként 1 év 8 hónap börtönbüntetést kapott, három évre felfüggesztve,  felesége pedig 1 év 6 hónapot, szintén három évre felfüggesztve. A harmadrendű vádlottat, B. Attilát, aki a család barátja volt, és akinek cégén keresztül szerződtek Gáspárék az RTL Klubbal, 1 év 4 hónap, három évre felfüggesztett büntetésre ítélték.