90 éves korában meghalt ifj. Hans Riegel, a Haribo egyik alapítója- írta a Focus.de. A hírt a Harbio-konszern sajtószóvivője is megerősítette. Július elején jelentek meg az első aggasztó hírek Riegelről, akit agydaganattal operáltak meg.

A HARIBO-konszern alapítója,  id. Hans Riegel 1893-ban született Friesdorfban, egy Bonn melletti falucskában. Első tapasztalatait az édesipar terén Bonn melletti cukorkaüzembekben szerezte, de már pár év elmúltával, 1920. december 13-án önálló céget hozott létre, melyet a Hans Riegel Bonn nevek első két-két betűjéből kialakított HARIBO néven jegyeztetett be. A cég kezdőtőkéje egy zsák cukor volt és a kis hátsó udvari üzem berendezése sem állt másból, mint egy márványlapból, egy sámliból, egy kályhából és egy rézüstből.

Az első időszakban csak cukorkákat főztek, majd 1922-ben megszületett az az ötlet, amely a mai napig meghatározza az édességpiacot: a gumimaci gyártásának ötlete. A 80 éve "viágra jött" maci nagyobb és sokkal karcsúbb volt, mint a ma ismert figura. A napi termelés rövidesen megnégyszereződött, így 1923-ban már autóval szállították ki a termékeket, amelyek között a gumimaci mellett rövidesen megjelentek egyéb gumicukor-fajták, valamint 1925-től a közkedvelt medvecukor-termékek is, melyek fekete színére és jellegzetes ízére hazánkban is sok felnőtt szívesen gondol vissza.

A háború után a házaspár két fiúgyermeke vette át az üzem vezetését, Paul a gyártásért, Hans pedig a kereskedelemért felelt. Hans Riegel egészen idén nyárig vezette a vállalatot, operációja óta visszavonult. Ezek az évek ismét jelentős fellendülést hoztak, a cég azóta is napi 80 millió gumicukrot gyárt, és nem sikerült a trónról lekerülnie. A cégnek 6000 munkavállalója van, Németországban 15 városban készül a Haribo.