Nem tetszett a Barátok közt válófélben lévő színészének, hogy a Velvet fotósa képeket készített róla és új nőjéről, Pikali Gerdáról, amint csütörtökön autóval elhajtottak együtt egy budaörsi főzős sajtóeseményről, ezért fizikai erővel elvette a fényképezőgépet kollégánktól. Az 51 éves színész és Pikali a budaörsi Metro áruház vevőakadémiájára szervezett főzős eseményen vettek részt, és magán a a sajtónyilvános rendezvényen még jól is viselték a médiajelenlétet, nem tiltakoztak az ellen, hogy mások mellett a Velvet munkatársa is fotókat készítsen róluk.

Később erről az eseményről távoztak autóval, a Metro parkolójából, amikor munkatársunk lefotózta őket, miközben kolléganőnkkel a taxira várt. A színész ekkor elhajtott az autójával, majd egy kanyar után visszatért a parkolóba, és egy ismerőse társaságában követelni kezdte fotósunktól, hogy mutassa meg, illetve törölje le az elkészült fotókat. Közben olyanokat mondott, hogy "Minek kellett ezt lefotózni, meg hogy "Hát ennyire kell az a 10-15 ezer forint?!". Fotósunk eközben kivette a készülékből a memóriakártyát.

A színész, aki az eseményen több szemtanú előtt alkoholt is fogyasztott, dulakodni kezdett fotósunkkal, és fizikai erővel el is vette tőle a megközelítőleg egymillió forintot érő készüléket. A fotóstáska közben a földre esett, a készülék kiegészítői szétgurultak a földön. A dulakodást többen is látták; Rékasi nagydarab motoros ismerőse mellett a helyszínen volt egy újságírónk is, illetve bent ült az autóban Pikali Gerda, a motoron pedig egy hölgy. Rékasi a fényképezőgépet végül autója csomagtartójába hajította, amit rendületlenül követelt vissza tőle kollégánk. Fotósunk időközben telefonjával kezdett videót rögzíteni, ám fényképezőgépét továbbra is kérte vissza. Válaszul Rékasi csak annyit mondott: nem tudja, miről beszél. Egy sokadik követelésre reagálva megjegyezte: "Ha elteszed a telefonod, tudom, miről beszélsz."

Rékasi és ismerőse ugyan próbálták távoltartani a csomagtartótól, fotósunknak azonban sikerült a közelébe férkőznie és kinyitnia. A fényképezőgép benne hevert. Kis idővel később újra sikerült kinyitnia, ekkor azonban már hűlt helye volt az eszköznek.Végül hosszabb szóváltást követően, nyomában motoros ismerősével, Rékasi elhajtott Pikalival. A Velvet munkatársai értesítették a rendőrséget, akik kiérkezése előtt még visszatért a helyszínre Rékasi ismerőse, aki magával hozta a fényképezőgépet is. Kollégánk feljelentést tett Rékasi ellen. A rendőrök meghallgatták kollégáinkat, illetve Rékasi ismerősét. A dulakodásnak szemtanúja volt egy biztonsági őr is, őt is kikérdezték.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Velvetet arról tájékoztatta, hogy a rendőrség vizsgálja, hogy szabálysértés vagy bűncselekmény megvalósult-e. "Gyanúsítotti kihallgatás
nem történt" – fűzte hozzá Belzsárné Belicza Andrea.

A csütörtöki főzős esemény az egyik első olyan sajtónyilvános rendezvény volt, amin hivatalosan egy párként jelent meg Rékasi Károly és Pikali Gerda. Az eseményen láthatóan jól érezték magukat, harsányak voltak, csipkelődtek egymással, többször csókot is váltottak, Rékasi ölbe is kapta a 35 éves, karcsú színésznőt. Rékasi Károly egy október elején kiadott közleményben ismerte el, hogy Pikali Gerdával jár, és október 6-án elköltözött hozzá.