Tegnap lezajlott a ma este 8-kor Magyarországon is közvetített MTV European Music Awards sajtótájékoztatója. Az amszterdami buli igazából két kérdés köré épül: az egyik az, hogy mit fog csinálni Miley Cyrus, a másik pedig az, hogy mennyi füvet fogyasztottak a fellépők. Mindkét témáról az LMFAO zenekar hülyéje, Redfoo beszélt a legvidámabban, aki egyébként a műsorvezetője, a saját bevallása szerint intergalaktikus MC-je lesz a show-nak. “Miley Cyrust várom a legjobban, egyszerűen el sem tudom képzelni, most mit fog csinálni a színpadon. Tegnap nem is néztem meg a próbáját, mert meglepetést akarok, mert rajongó vagyok. Remélem, azért nem fog elnyomni az állandó szereplési mániájával, de nálam lesz a mikrofon. De támogatok mindenkit műsorvezetőként, ragyogjon mindenki! Remélem, azért én is vicces vagyok” – mondta az előadó, aki egyébként a szólólemezét tervezgeti, miután feloszlott a szerinte kitörölhetetlen nyomot hagyó kétfős bulizenekara.

Az idei nyár talán legnagyobb slágerét összehozó Icona Pop csak röviden kitérve beszélt Miley Cyrusról, inkább a saját produkciójukkal foglalkoznak. “Táncot és egy csomó energiát fogunk hozni, őrület lesz. Szürreális ez az egész nekünk. Az ember csak teszi a dolgát, aztán egyszer csak lesz eredménye és ránéz a dolgokra: ‘Wow, ezt tényleg mi csináltuk?” – mondta a kétfős zenekar afróbb tagja, Aino Jawo, akinek egyébként azzal sincs baja, ha például Miley Cyrus csöcsökkel és seggrázással hódít inkább: “Azt nem bánjuk, ha valaki kevés ruhában lép fel, de én szeretek fellépőkosztümöket hordani. Talán egy nap esküvői ruhában érkezek a színpadra. Szerintem a ruha az önkifejezés része, minden arról szól, hogy hozzátegyél valamit a színpadon a zenédhez” – mondta az énekesnő.

Mivel Amszterdamról van szó, nem maradhattak el a legérdekesebb dolgok sem, tehát hogy pontosan kik voltak a marihuánafogyasztást legális keretek közé szorító Coffee Shopokban. Annyira nem meglepő módon az élőzenével leszámoló Afrojack, és Redfoo vallották be, hogy azért beugrottak, bár azt ők sem vallották be, mit műveltek ott. “Persze páran elcibáltak helyekre. Ittunk kávét, persze” –viccelődött Afrojack. Redfoo viszont még a fogyasztást is bevallotta, bár inkább kiköpte a spacecake-jét. “Hát itt vannak a Coffee Shopok. Tegnap voltam is Afrojackkel egyben. Búzát nem eszek, ezért nem tudtam őket megenni, de azért megkóstoltam. Megrágtam és kiköptem, és így is remek volt. Megvolt az íz legalább” – mondta Redfoo, akinek ezek szerint senki nem szólt, hogy ezeken a helyeken nem csak sütiben lehet THC-hoz jutni.