Szombat éjszaka egy tragikus balesetben vesztette életét Paul Walker, a Halálos Iramban című filmek sztárja – írja a  CNN. A 40 éves színész  egy dél-kaliforniai jótékonysági rendezvényen vett részt, majd barátjával együtt egy 2005-ös Porsche GT-vel távozott az eseményről, mely nem messze rendeztek Hollywoodtól. Az autót nem a színész vezette. A rendezvényen a Fülöp-szigeteki túlélőknek gyűjtöttek pénzt.

A Los Angeles-i rendőrség közlése szerint a sebesség is szerepet játszott a balesetben. A baleset a rendezvénytől nem messze következett be, a roncsot egy irodaépület parkjában találták meg, itt a maximális sebesség 70 km/h. A roncs közelében égett gumiszag terjengett, és erős féknyomok is látszódtak. A tűzoltók csak két halott férfit tudtak kihúzni az égő autóból. A megyei halottkém közlése szerint a halottak azonosítása folyamatban van, de a roncsolódott testek miatt ez még időbe kerül.

Ame van Iden, a színész sajtósa megerősítette a halálhírt, a Facebook oldalára ennyi került fel:

"Nehéz szívvel tudatjuk, hogy Paul Walker egy tragikus balesetben vesztette életét, amikor távozott saját jótékonyságági szervezetének, a Reach Out Worldwide gálájáról. Egy barátja autójában utasként utazott, mindketten meghaltak. Walker a Halálos Iramban hetedik szériáját forgatta" - írja a REVOLT.

A celebek a Twitteren osztották meg gyászukat. Miley Cyrus nagyon szomorú Paul Walker miatt, Neil Patrick Harris pedig azt írta: Szörnyű hírek Paul Walkerről! Tragikus és őrült, hogy hogyan érnek véget a dolgok hirtelen. Őszinte részvétem a családjának"

Denise Richards-ot sokkolta a hír, a nálunk forgató Dwayne Johnson pedig igen szépen fogalmazott: "Sok erőt és hitet kívánok a családnak ebben a nehéz időszakban. Szeretlek testvérem."

Zack Stentz arra biztatott, hogy mindenki támogassa a színész alapítványát, mely a Fülöp-szigeteki túlélőknek próbál segíteni. Paris Hilton, Rihanna, és Goldie Hawn pedig imádkozni fog a színész családjáért.