horoszkóp

Lecsapott a szupervihar Németországra

2013.12.05. 08:02

Ma reggel érte el a Xaver nevű orkán Németországot. A szél 150 km/órás sebességgel érkezett meg északról, Németország más részein pedig hóra és szélre lehet számítani. Az Északi-tengernél várható nagyobb fennakadás, Ostfriesland és Borkum van veszélyben.

Hallig Hooge polgármestere Matthias Piepgras a Focus.de-nek elmondta, hogy a legnagyobb probléma számukra nem is a szél, hanem a víz. (A furcsa nevű település ugyanis egy kis sziget, Németország északi részén).
A közlekedési hatóság első embere ugyanakkor arra figyelmeztette az utazást tervezőket, hogy amig nincs semmilyen fennakadás, addig nem váltják vissza sem a vonat, sem a repülőjegyeket. Eközben csütörtök hajnalban törölték az első repülőjáratot Németországban, a Sylt-i repülőtérről nem indul el Düsseldorfba az AB6881-es járat. Északon dőleg homokzsákokkal próbálják megakadályozni, hgoy a széllel érkező víz nagyobb károkat okozzon. Az orkán ebben az esetben azért is különösen veszélyes, mert vihardagályokat okozhat, az előrejelzések szerint akár hármat is.