Susan Boyle az Observernek beszélt először arról, hogy Asperger-szindrómát diagnosztizáltak nála. A 2009-es Britain's Got Talent-ben megismert énekesnő azt mondta, számára egyfajta megkönnyebbülés volt, hogy végre meg tudták mondani, hogy mi a probléma vele. Boyle egy évvel ezelőtt ment el egy specialistához, akitől megtudta, hogy Asperger-szindrómája van, és hogy átlagon felüli az IQ-ja. A most 52 éves énekesnőt gyerekkorában a társai rengeteget bántották, és tanulási nehézségei is voltak, amit akkor még arra fogtak, hogy a születésekor lehetett egy kis idő, amíg nem kapott elég oxigént az agya.

"Mindig is tudtam, hogy igazságtalanul címkéztek meg engem. De végre tudom, hogy mi a gond, amitől megkönnyebbültem, és nyugodtabb vagyok" − mondta Boyle, aki hozzátette, hogy eddig is tudta, hogy vannak nehézségei másokkal való kommunikálás során, amitől mindig frusztrált lesz, de reméli, hogy mostantól türelmesebbek lesznek vele az emberek. 

Az Asperger-szindróma az autizmus egy enyhébb formája, és jellemző rá az átlagosnál magasabb intelligenciaszint, az autizmusnál viszont nehezebb a felismerése, egyes becslések szerint az esetek 30-50%-át nem diagnosztizálták.