Rommá keresik magukat a hollywoodi gyerekek

2013.12.31. 12:51

Két nagy számadatokkal dobálódzó hírrel is előállt a TMZ. Mind a kettőnek az a lényege, hogy két kiskorú színész mekkora köteg dollárt tesz zsebre egy-egy szerepért. Egyikük a kimondhatatlan nevű, év elején Oscarra is jelölt, tízéves Quvenzhane Wallis. Ő az Annie remake-jében fog szerepelni, ha egy erre illetékes bíró is rábólint, mivel Wallis kiskorú. De ha a bólintás megtörténik, a következő pénzek üthetik a lány markát: 750 ezer dollár (161,7 millió forint) alapbér, ugyanennyi bónusz, ha extra jól fut a film, a profit 5 százaléka, a reklámcuccok (merchandising) bevételeinek 5 százaléka és a filmzene jogdíjainak 10 százaléka.

Ezzel nincs vége a listának. A szerződés szerint Wallis neve legalább a második helyen kell, hogy szerepeljen a színészek listáján, így vagy Jamie Foxxnál vagy Cameron Diaznál áll majd feljebb (ők is szerződtek a produkcióra). Az már alap, hogy kap ingyen wifit a lakókocsijába és a film promózásához minden alkalomra három ruhából választhat.

A másik gyereksztár a 16 éves Chloe Moretz, aki a Hugóval futott be, és most az If I Stay munkanevű produkcióban szerepel majd. Persze ha igent mond a bíró. Ő 500 ezer dolláros (108 millió forintos) alapbérről indul. Emellett a profit 15 százaléka is az övé, de akkor sem jár rosszul, ha bukik a film: a szerződés szerint fix további 1 millió dollár (215,7 millió forint) jár neki. Ha Oscarra jelölik a szerepért, további 25 ezer dollárt (5,4 millió forintot) kap, ha megnyeri, még egyszer ennyit. És akkor nem is beszéltünk a merchandisingról. Ja, és Keira Knightley-ról.