Kasha mamája szerint majdnem belehalt az éhezésbe - írja a Female First. Az énekesnőt anorexiával és bulémiával is kezelték, és édesanyja, Pebe Sebert szerint "csoda" hogy él.

A People magazinnak kitálaló anyuka azt mondta, "a vérnyomása és a nátrium szintje olyan alacsony volt, amilyennel még sosem találkoztak, kivéve ha valakinek szívrohama van vagy stroke-ot kapott. Azt mondták, csoda, hogy nem esett össze a színpadon."

A 26 éves énekes magától jelentkezett be a Timberline Knolls központba január harmadikán, hogy megkapja a megfelelő kezelést az étkezési zavaraira. Az anya többek közt a korábbi menedzserét David Sonnenberget és producerét Lukasz Gottwaldot hibáztatja a lánya betegségéért.

"Láttam, ahogy a gyönyörű, magabiztos és ragyogó lányomat nevetségesé tették a kinézete és a súlya miatt  -egészen addig, hogy majdnem belehalt a dologba." Sebert elmondása szerint Sonnenberg üvöltözött a lányával telefonon, még a karrierje kezdetén, hogy fogyjon le. Ennek ellenére az 57 éves énekes és dalszerző meg van róla győződve, hogy Gottwaldot ártott legtöbbet Kesha önbecsülésének. "Miután lefogyott azt mondta, "Végre leadtad a túlsúlyodat. Mindannyian erről beszéltünk." A producer visszautasítja a vádakat, és arról biztosított mindenkit, hogy támogatja az énekesnőt a felépülésben.