Mint azt december közepén megírtuk, vádemelést javasolt az ügyészségnek a III. kerületi rendőrkapitányság Demcsák Zsuzsa férjének ügyében, most K. Józsefet a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség megvádolta súlyos testi sértés miatt, lopásért, és rongálásért is, derül ki a mai Blikkből

A nyomozók két hónappal ezelőtt zárták le a vizsgálatot az ügyben, ami a TV2 műsorvezetőjének a feljelentése alapján indult, és vádemelési javaslattal továbbította az iratokat az illetékes ügyészségnek. A bizonyítékok az ügyészség szerint elegendőek ahhoz, hogy K. Józsefet elítéljék tettéért. A vádirat szerint többször bántalmazta feleségét, s nemegyszer közös gyermekeik előtt tette ezt. Nem egy támadásnak tanúja is volt, ők a kihallgatásukon elmondták, hogy végignézték a történteket, és a műsorvezetőnő testén éktelenkedő zúzódásokat is észrevették. Fotók is készültek egyes sérülésekről, amelyeket a nyomozók a bűnügyi aktákba csatoltak, sőt látlelet és orvos szakértői vélemény is alátámasztja, hogy K. József többször bántalmazta gyermekei anyját.

A rongálásban azért döntöttek a vádemelés mellett az ügyészek, mert az adatok szerint K. József bosszúból, amiért Demcsák Zsuzsa elhagyta, szinte mindent tönkretett, amit az asszony menekülésszerű távozásakor otthagyott a közös házukban.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette a Blikk információit, és elmondta: az iratokat hamarosan továbbítják az illetékes bíróságnak. K. József a három bűncselekmény miatt összesen legfeljebb 7 év börtönt kaphat. Mindez a bírón múlik, igaz, a II–III. kerületi ügyészség sem börtönt kért, mindössze pénzbírság kiszabását indítványozta.

Demcsák állítólag nem tud elválni a férjétől, mert K. József egyszerűen nem megy el a bíróságokra, így akadályozva az eljárást.