Leonardo Dicaprióról végre egy csomó érdekes dolog kiderült, mert a Golden Globe-ja, és az új filmje miatt mindenki vele akar interjúzni. A Female First leszüretelte a termést.

Nem költ hülyeségekre, de megszállottan gyűjti a zakókat. „[A legnagyobb kísértés] a zakóvásárlás. Nem vagyok egy menő autókra, vagy magánrepülőre izguló típus. Még csak túl sok ruhám sincsen, de ha látok egy zakót, és már van egy olyanom, csak kicist más a gallérja, vagy selymesebb, vagy puhább, meg kell vennem."

A legdrágább dolog, amit valaha vett, egy ház volt, amelyet a karrierje beindulásakor vett az édesanyjának. „Aztán vettem neki egy nagyobbat. Meg egy Warholt is, de anyu háza többe került."

A Wall street farkasában alakított (fő)szerepe miatt meg kellett tanulnia, hogyan játsszon drogfüggőt, ehhez viszont nem volt saját tapasztalata. Úgyhogy egyrészt beszélt Jordan Belforttal (akit a filmben alakít), másrészt részegekről nézett Youtube-videókat. „Van ez az izé a Youtube-on, A világ legrészegebb fickója – ez egy valódi, italbolti biztonságikamera-felvétel egy fickóról, aki annyira részeg, hogy a motorikus készségei egyáltalán nem működnek, de még a padlóra kerülve is küzd, mert a tudat, hogy el kell jutnia valahová, nem hagyja nyugodni." Ez az a videó.