Vészt hozhat Angliára a kannibál patkányhordákat szállító, titokzatos jugoszláv szellemhajó

2014.01.23. 21:57 Módosítva: 2014.01.23. 21:59

Olyan sztorit közölt az Independent, hogy még mindig nem hisszük el teljesen, de ezt talán a címből is kitalálták: szakértők szerint bajt hozhat az Egyesült Királyságba egy hajó, amelyről nem nagyon tudni, hol van, de megintcsak szakértők szerint a Brit-szigetek felé tart. A lényeget pontokba szedve foglaljuk össze.

  • 1976-ban, akkor jugoszlávnak számító területen épült egy hajó, a Ljubov Orlova, amelyet biztosan használtak egy ideig, de aztán egy kanadai kikötőben rekedt, mert a tulajdonos cég bedőlt, még a legénységet sem tudták kifizetni.
  • A hatóságok megpróbáltak olcsón megszabadulni: el akarták adni a Dominikai Köztársaságnak, de jött egy vihar, és elragadta. A kanadaiak így is boldogok voltak, legalább nem náluk rozsdásodott.
  • Szakértők szerint a hajón valószínűleg többszáz patkány él, amelyek egymást eszik a túlélés érdekében. De hogy maga a hajó merre van, azt nem tudni, bár ennek megállapításához támpontot adnak a mentőcsónakokban elhelyezett vészjelzők.
  • Tavaly márciusban két jelzés is érkezett, valószínűleg olyan mentőcsónakokból, amelyek leestek a hajóról. A jelzések alapján elmondható, hogy a hajó megtette az Atlanti-óceánon át vezető út kétharmadát, kelet felé tart.
  • Egy héttel a márciusi jelzések után egy hajónyi folt látszott a radarképeken, Skócia partjaitól nem messze, de a felderítő repülők nem találták sehol.
  • Azóta is sokan keresik, például egy belga úr, Pim de Rhoodes, akinek meggyőződése, hogy a hajó már valahol a közelben jár, úgyhogy ő speciel azonnal szórná rá a mérget.
  • Az ír parti őrség vezetője, Chris Reynolds szerint a hajó inkább veszélyes, mint nem, és valószínűleg még mindig nem süllyedt el, ahhoz ugyanis túl nagy. „Úgyhogy figyelni kell."