Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar előválogatójának pályázati felhívásában találtunk egy pontot, melynek értelmében a tavaly és tavalyelőtt is próbálkozó Kállay-Saunders András kizárhatják a versenyből.

"12. Azon előadók, akik ellen érvényes büntetőeljárás folyik, vagy közbotrányt okozó viselkedésük bizonyított, automatikusan kizárhatóak a pályázók közül."

Feltettük a mindent eldöntő kérdést az MTVA illetékeseinek, vagyis hogy maradhat-e a versenyben Kállay-Saunders, most, hogy gyanúsítottként hallgatták ki életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Válasz egyelőre nem érkezett. Amint kiderül, mi az MTVA álláspontja, azonnal frissítjük a posztot. Az énekest, aki február 1-jén szerepelne először a műsorban, szintén próbáltuk elérni, sajnos eddig sikertelenül.

Mint korábban is beszámoltunk róla, Kállay-Saunders és társa a Hajógyári-szigeten keveredett verekedésbe még 2013 májusában. Buliból tartottak hazafelé, amikor barátnőjébe, Tolvai Renybe belekötöttek, ezért verekedtek össze négyen. A két fiú, akikkel összebalhéztak, csúnyán megsérültek, egyikük arc- és orrcsonttörést szenvedett a lap információja szerint, a másik agylebenysérüléssel feküdt napokig az intenzív osztályon. Súlyos testi sértés miatt indult nyomozás, ami életveszélyt okozó testi sértésre módosult. Egy ilyen bűncselekmény elkövetése kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat, bár ez még több körülménytől is függ.