Nehéz helyzetbe került egy Bull (bika) névre hallgató kandúr a nigériai Lafiában – írja a DailyMail. A hétéves macskáról ugyanis azt feltételezi középkorú gazdája, hogy homoszexuális, és az asszony ezt képtelen elviselni. A nő szerint Bull nagyon furcsán viselkedik fajtársaival, a szomszédok pedig arról beszéltek egy nigériai lapnak, hogy gyanúsnak találják, hogy egyetlen olyan mintázatú macska sincs az udvarban, melyről feltételezhető lenne, hogy a meggyanúsított állat az apja. 

A macskának most mennie kell, mert gazdája szerint a homoszexualitás a természet rendje ellen való, és azt üzente, ha valakinek kell egy meleg macska, nyugodtan vigye, mert ő már nem veszi hasznát. Egyelőre senki nem jelentkezett, de a környékbeliek már látványosságként kezelik, és egyre többen keresik fel a gazda házát, hogy láthassák a meleg macskát. 

2013-ban egy amerikai férfi küldte menhelyre a kutyáját, mert úgy sejtette, hogy a saját neméhez vonzódik, szerencsére az állatot órákkal elaltatása előtt örökbefogadták. Azoknak az izlandi macskáknak, melyeket életvitelük miatt vegzáltak, már nem volt ilyen szerencséjük, a bulijukat a rendőrség felszámolta.