Szerdán jelent meg Youtube-on az a videó, amin az látható, hogy három egyenruhás egy férfit teper le a Ferenciek terén, próbálják a falhoz szorítani, talán igazoltatni. Az eset körülményeiről nem tudni egyelőre semmit, kerestük a BKK-t és a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságát is, hogy mennyire normális az ügyemenet, amit a videón láthatunk, és hogy mégis mi történhetett a téren. Mindkét szerv későbbre ígért tájékoztatást. Addig is, ha rendelkezik valamilyen információval a dologról, ne habozzon levelet küldeni a velvet[kuka]mail.velvet.hu címre!

Update: Válaszolt a BKK a megkeresésünkre, azt mondták, hogy a felvételen közterület felügyelők láthatók, így ők nem tudnak arról nyilatkozni, hogy pontosan mit látunk a felvételen, és hogy az normális-e. Viszont fontosnak tartották kiemelni a következőket:

„Fontosnak tartjuk jelezni, hogy a bliccelő utasok többsége önként együttműködik az ellenőrökkel, s valószínűleg ebben az esetben is elkerülhető lett volna a konfliktus, amennyiben a bliccelő utas jogkövető és együttműködő magatartást tanúsít” – írta a BKK.

Valamint mellékeltek néhány statisztikai adatot arról, hogy mennyivel hatékonyabbak az ellenőrzések, amióta a közterület felügyelettel együtt dolgoznak az ellenőrök:

253%-kal több helyszíni pótdíjat szedtek be,

45%-kal több bliccelő utast pótdíjaztak utólagosan hivatalos okmány vagy rendőrségi adatlekérés alapján,

99,7%-kal kevesebb utast pótdíjaztak bemondás alapján fölvett adatok alapján,

98,3%-kal kevesebb utas távozott intézkedés nélkül.