Még több ónos eső várható, tanuljon meg esni

2014.02.01. 10:08

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat éjfélig szóló veszélyjelzése szerint tizenkét megyére (Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest), valamint a fővárosra is kiterjesztették az ónos eső miatti másodfokú figyelmeztetést. Békés, Győr-Moson-Sopron, Heves és Nógrád megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt. Az erős széllökések és hófúvás veszélye miatt korábban kiadott figyelmeztetéseket visszavonták - írja az MTI.

Várhatóan a délutáni, kora esti óráktól délnyugat, dél felől előbb a Dunántúl nyugati felén, később a Dunántúlon másutt is kiterjedt tartós ónos eső, fagyott eső várható. A Dunántúl nyugati, délnyugati felén szombat délutántól körülbelül vasárnap reggelig jelentős mennyiségű ónos eső hullhat, amely jelentős mértékű jegesedést okozhat. A dunántúli csapadék a késő esi óráktól a Duna-Tisza-közére is átterjedhet, de ott kisebb mennyiség várható. Az ónos eső, fagyott eső mellett kisebb területen eső, majd az időszak végén, főként az északabbi tájakon havazás is előfordulhat.

És még egy kis közszolgálat a végére. A Tények mellékelt videójában 1 perc 38 másodperctől megmutatják, hogyan kell esni. 

Aki pedig az Alpokba indul, számoljon azzal, hogy egyes területeken 150 cm hó hullott, és még több várható. A részletekről itt olvashat!