Január 27-én egészen bizarr bűntény történt Milwaukee-ban: Universal Knowledge Allah [Mindenttudó Allah] 36 éves borbély és társa, a 41 éves Salah Salahadyn fényes nappal kirabolta Frank Almond karmestert, megszerezve 300 éves Stradivariját, majd tüdőszínű kisteherautóval menekültek a helyszínről – írja a MW Journal Online. Az eset jegyzőkönyvét itt olvashatja el, de szemlézzük a lényeget.

  • Salahadyn megbízásából Allah úr tavaly nyáron vett egy sokkolót, amelyet ezidáig az üzletében rejtegetett. 
  • A rablás után valaki levágatta ott a haját, mire Allah megkérte, hogy dobja haza kocsival. A hazaúton arról beszélt, hogyan használta Salahadyn a fegyvert a rabláskor.
  • Valaki más arról számolt be a rendőröknek, hogy Salahadyn rajong a műtárgyakért, és mindig arról ábrándozott, hogy ellop egy Stradivarit. 
  • Ekkorra már a rendőrök is tudták, hogy Allahot keresik: az ő nevén volt a fegyver, amely használatkor apró, konfettiszerű papírdarabokat is kilő, ezeket pedig már azonosították, így megvolt a tulajdonos. Allah gondolt erre, de már nem volt ideje bejelenteni, hogy ellopták tőle a sokkolópisztolyt.
  • A menekülőjármű vezetőjét, aki állítólag egy eddig azonosítatlan nő, még nem találták meg. A két férfit viszont letartóztatták (Allahnál füvet találtak, azt is felírták a bűnlajstromába), és a lopott hegedűt is visszakapta tulajdonosa.