Harmadik és egyben utolsó elődöntője volt szombaton a Dalnak, vagyis most már megvan a teljes középdöntős lista. Ahogyan korábban is megtettük, most is felmértük jó előre a terepet, esélylatolgattunk és véleményeztük az induló dalokat, az összeállítást ide kattintva elolvashatja. 

A mostani felhozatalból a zsűri Pál Dénes dalát találta a legerősebbnek, aki a Voice-os győzelme után Agárdi Szilviával indult a 2013-as Dalban, de akkor nem aratott ekkora sikert. Kovács Kati ugyan odáig volt az énekes mély hangjáért, azért megjegyezte, hogy a magasabb hangjai nem olyan magabiztosak. Rúzsa Magdi szerint egyébként a hangokkal való játék egyfajta koncepció lehetett, ezzel a vita el is volt döntve, Pál 38 pontot kapott a 40-ből. 

Második helyen a New Level Empire futott be, a VIVA tévés Zola csapatának dala Rákay Philip szerint az egyik legerősebb a harminc dal közül. A Last One című szerzemény 36 pontot produkált. A zsűri harmadik helyen a Fool Moont hozta ki, az acapella, azaz hangszer nélküli formációt elegánsnak és parádésnak ítélték meg, 35 pontot szavaztak meg nekik. 

Ezután a közönség döntötte el, kik lesznek még azok, akik esélyt kapnak a középdöntőben. A nézők végül Radics Gigire, a Mystery Gang trióra és a HoneyBeast dalaira adták le a legtöbb voksot, az utóbbi együttes énekesnője Hernádi Judit lánya. Tarján Zsófi annak idején jelentkezett az X-Faktorba is, de mivel nem aratott túl nagy sikert, anyja letiltatta a felvételt. Anya és lánya ezek után duettezett a konkurenciánál

A teljes lista: 

Király Viktor, Marge, Szabó Leslie, Oláh Ibolya, Group’n Swing, Depresszió, Kállay-Saunders András, Joni, Bogi, Polyák Lilla, Musikfabrik, Dér Heni, Pál Dénes, New Level Empire, Fool Moonhoz, Radics Gigi, Mystery Gang, HoneyBeast