Király Viktor nyert, Bogi pedig második lett a Dal szombat esti első középdöntőjén. A zsűri által továbbjuttatott énekesek mellett a közönség szavazatai alapján a New Level Empire és a Depresszió folytathatja az Eurovíziós Dalfesztivál hazai versenyét.

Király Viktor már az elődöntőben is maximális 40 pontot kapott és most is istenítette őt a zsűri. Rákay Philip szerint a verseny legüzembiztosabb produkciója Királyé, Csiszár Jenő pedig úgy fogalmazott: "Király Viktor a modern retrot grammra kikísérletezve, összerakva profi módon megcsinálta".

A 17 éves Bogi a másik zsűrikedvenc, a We All című számba Rúzsa Magdi még egy kis Rebecca Ferguson-os hangzást is belelátott. A tavaly is induló fiatal énekesnő 38 pontot kapott, mindössze eggyel kevesebbet, mint most Király Viktor.

A változó szabályok miatt a zsűri most csak két énekest juttathatott tovább, így a New Level Empire most kiesett a biztos kegyből. A nézők viszont úgy döntöttek, hogy nekik is a folytatásban a helyük, ahogyan a Depressziónak is. 

A Mystery Gang, Joni, a Waterfall, Radics Gigi és a Group'N'Swing kiesett.