Nagy erőkkel készült a város egy része a Hajógyári szigeten tartandó búcsúbulira, melyeket a Vizoviczki-birodalom részeként emlegetett klubokban tartottak volna. A 15 hely együtt akarta megrendezni az utolsó ereszd el a hajamat, de a hatóságok szerint nem megfelelő az engedély amit kértek, így nem járultak hozzá, hogy több ezer ember csapja szét magát a hétvégén.

"Nagyon szomorúan, nagyon rossz hírt kell közölnünk Veletek. Február 15-16-án nem lehet megtartani a Hajógyári Sziget Záró - Utolsó Tánc - Fesztivált…" – írták a szervezők a Facebookon.

A közleményből az is kiderül, hogy miért is marad el a buli.
"Annak ellenére, hogy rendelkezünk a 11.269 fő egyidejű tartózkodására vonatkozó összes érvényes Működési Engedéllyel, a pénteken a helyszínre érkező hatóság azt közölte, nem járul hozzá a rendezvény megtartásához. Közölték, ugyan jogszerűen tarthatunk rendezvényt, de mégse tartsunk…Nem érthető? Nekünk se az… Ő szerintük nem külön rendezvény a Studio, a Pink és a többi, hanem minden egyben van, mert egyben lett hirdetve, ezért nem lehet üzletenként Működési Engedélyt kérni, hanem az egészre egyben kell Rendezvénytartásit kérni. Ezzel nem értünk egyet. Mi több tízezren tudjuk, hogy a Dokk az Dokk, a Studio az Studio, stb., nemcsak papíron, hanem a valóságban is külön klubok, de a hatóság szerint minden egyben van és bár van Működési Engedélye minden helynek, így egyben nézve további engedélyek kellenek. Ez bürokratikus, a valóságban értelem nélküli kifogás. Sajnos az nem számít, hogy hány ezer ember vágyát, programját törik ketté ezzel. Valós ok nincs, mert legalább 300 hasonló méretű rendezvényt tartottunk a Szigeten 2005-2012 között, hiszen nyáron minden hétvégi napon, vagy pld. szilveszterkor voltak ennyien, minden probléma nélkül. Ha érzékenyek lennének több, mint tízezer állampolgár vágya felé, akkor a mai bejáráson egy mozdulattal engedélyezhették volna, ami helyett, azt mondták, minden rendben lesz és fogják engedélyezni a bürokratikusan előírt max. 20 nap alatt…Csak sajnos ez nem segít a most szombatra hirdetett rendezvénynek…." – fejtették ki az oldalukon a szervezők.

Az ígéret szerint néhány héten belül megrendezik a bulit, amely az alábbi klubokban zajlott volna:
Bed Beach - STUDIO - Dokk Club - Coronita - Dokk Beach - Patron - Pink - Coro Cafe - Sláger Terasz - Mokka Cukka - Events Hall - Dokkoló - Sláger Palota - Cafe Puerto - Puerto Lounge!.

A jegyek érvényesek lesznek a következő rendezvényre is.