Már egészen gyakran látható a kifutón Tejbegríz, a múlt hónapban született vörös vadbivaly borjú. A gondozóknak azért esett erre a névre a választása, mert a vadbivaly borjak mostanság  mindig valamilyen konyhából ismerős nevet kapnak. A legutóbbinak például Zsemlegombóc lett a neve.
Kalüpszó, a csehországi születésű, hét esztendős anyaállat már több utódot is a világra hozott, így meglehetősen tapasztalt szülőnek számít. A borjút és az anyát a Bivalyházhoz tartozó kifutóban lehet látni, általában reggel, illetve a délutáni órákban.
Az afrikai vörös vadbivaly (Syncerus caffer nanus) voltaképpen azonos fajba tartozik a vadászírók leírásai nyomán a hazai közönség számára is ismeretes kafferbivallyal. Termete valamivel kisebb ugyan, ám ennél sokkal lényegesebb különbség, hogy a színe nem fekete, hanem vöröses, és nem annyira a nyílt szavannákat, mint inkább az erdős területeket részesíti előnyben. Ezért aztán vörös kafferbivalynak, vagy afrikai erdei bivalynak is szokták nevezni. Az Afrika középső területein élő vörös vadbivalyokat a világ alig két tucat állatkertjében mutatják csak be, és még ennél kevesebb azon kertek száma, ahol rendszeresen szaporodnak is. A Fővárosi Állat- és Növénykertben 2008 óta tartanak ilyen állatokat.   

Ha ön nem igazán kedveli a bivalyborjakat, akkor itt egy friss kép az állatkert botsáskáiról:

és  zebramangusztáiról: