Komoly közös gondolkodások után valahol fent rájöttek, hogy a holtunalmas iskolai ünnepségekkel nem lehet megmutatni a tiniknek, mennyire menő esemény volt az 1848-as forradalom. 2012-ben már próbálkoztak egy Pilvakerrel, amibe rappereket is bevontak, idén Pilvaker – A Szavak Forradalma néven jön a második felvonás.

Szente Vajk rendezi majd a Lángoló Gitárok cikke szerint a darabot, amit a felújított Erkel Színházban állít színpadra. Petőfi-verseket is feldolgoznak majd, a Walesi bárdoké lesz a legnagyobb kunszt. Ebben Fluor Tomi is közreműködik, a rendezvény honlapján a következőket mondta erről:

„Azt hiszem, életemben most fogom először igazán megünnepelni március 15-ét, úgyhogy emiatt is nagyon várom már az előadást. Fontosnak tartom, hogy értéket is közvetítsünk a fiatalok, illetve azok felé, akik nem tartják vonzónak azt a világot, amit úgy hívunk: irodalom. Ha az előadással növeljük a nemzeti érzést és hovatartozást, akkor az csak jó lehet.“

A Nemzeti Fluor mellett fellépnek a magyar underground rap ismert figurái, de Sub Bass Monster is, megmutatja, hogy még megy neki a műfaj, plusz ismert színészek, énekesek is megmutatják magukat. Ott lesz Kautzky Armand, Szervét Tibor, Kiss Ádám, Sena az Irie Maffiából, Földes Eszter, Trecskó Zsófi és a Random Trip zenészei. A március 15-i darabra 1848 forintért lehet jegyet venni, de gyorsnak kell lenni, mert ugyanennyi jegy áll rendelkezésre.