Mind a Blikk, mind a Bors foglalkozik a sztárügyvédként aposztrófált Ruttner György ügyével. A  Stohl András és Damu Roland perében is közreműködő férfit sikkasztással vádolják. A Budai Központi Kerületi Bíróság tegnap házi őrizetbe helyezte az ügyvédet.

"A bírónő azért döntött így, mert tartani lehet a bűnismétléstől és eljárás befolyásolásától" – közölte Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a Blikknek.

A lap úgy tudja, hogy VI: kerületi irodájában lévő lakását jelölte ki az őrizet helyéül a bíróság, nem pedig ceglédberceli otthonát. Eközben a Bors a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettesét, Hegedűs Lászlót kérdezte arról, mi lesz így a praxisával.

"Ha valaki nem tudja a tevékenységét tartósan ellátni, azt a jogszabályok alapján fel kell függeszteni " mondta a kamara elnökhelyettese. Ruttner ellen új fegyelmi eljárás is indul, de nem Budapesten, mert kollégái elfogultságot jelentettek be - írja a Bors.

A gyanú szerint Stohl András és Damu Roland ügyvédje 2010 és 2012 között ügyfelei pénzével nem számolt el, ügyvédi letétként eltette magának. A lap információi szerint több tízmillió forintról van szó. Az ügyészség szerint az ügyvéd rendszeresen bevételi forrásként használta a letétbe tett pénzeket.