Nem csak belengetett híresztelés volt Bajor Imre kínai gyógykezelése, a Bors szerint a színész már el is utazott a dél-kínai Kuangcsouba (a régi Kantonba). A lap szerint a rejtélyes betegséggel küzdő Bajor 17 éves fiával, Mártonnal vágott neki az útnak péntek délelőtt. A döntés, hogy nem a felesége, Hámori Ildikó kísérte el, meglepte a családot. A lapnak nyilatkozó, nevét nem vállaló családi barát szerint épp a baráti köre unszolta Bajort, hogy próbálja meg a keleti gyógykezelést, és sokan dobtak neki össze pénzt e célra. A család csak múlt vasárnap tudta meg az ötletet, azt meg csak az utolsó pillanatban, hogy Bajor Márton megy vele.


Nagyobb térképre váltás

A Bors szerint Bajorék szombaton helyi idő szerint dél körül, tízórás repülést követően szálltak le. Egy helyi magyar fogadta őket, aki segít majd nekik. Ezután a Fuda Tianhe kórházba vitték Bajort. A kórháznak külön osztálya van a külföldi pácienseknek, ahol kényelmes, sőt már-már luxuskörülmények között lábadozhatnak. A kezelés időtartama várhatóan 4-6 hét lesz, és csak a foglaló 737 ezer forintnyi jüan.

Bajor Imre a Vasárnapi Blikknek nyilatkozott is szűkszavúan: "Mi mondjak? Sehogy sem vagyok. Tudom, hogy sokan aggódnak értem, köszönöm ezúttal is. De ahogy eddig, ezután sem szeretnék beszélni az egészségi állapotomról, mert az csak rám és a családomra tartozik" - mondta Bajor. A Blikk Nagy István szakorvost is megkérdezte, aki szerint kockázatos út az ilyen, előtte gyógyszerekkel is fel kellett készíteni a beteg szervezetét rá. Szerinte akár egy orvoscsapat is elkísérhette Bajort.