Megőrül az internet az új krími főügyészért, Natalia Poklonyszkajáért – írtuk meg pár napja. A Kotaku szerint végre az érintett is megszólalt, az orosz NTV csatorna riportere kérdezte meg az ügyről. „Azt akarom, hogy a Főügyészként tekintsenek rám, és szeretném ha megbecsülnének azon a módon, ahogyan végzem a munkám. Ez borzasztó erőfeszítésembe kerül" – nyilatkozta. Egy március 23-i interjúban „nagy meglepetés"-nek nevezte a hatalmas érdeklődést.

Közben a japán animerajongók is dühös magyarázkodásra kényszerültek, mivel több kép is előkerült, amiben a sajtótájékoztatót tartó főügyésznőt animekarakterként ábrázolták. Azonban a rajongók szerint ez nem jelenti, hogy szexszimbólumnak tartanák őt, ez inkább a cukiságnak szól. Szintén friss fejlemény, hogy egy ál-Poklonyszkaja létrehozott egy Twitter-fiókot, amiben a rajongóinak hálálkodik a szeretetért. Pedig még japánul is megköszönte a fanok imádatát.

Poklonyszkaja az ukrán forradalom idején hagyta ott a kijevi főügyészi hivatalt, és rögtön felajánlották neki a szakadár Krím főügyészi pozícióját. Első sajtótájékoztatójáról videó készült, ez járta be az internetet, emiatt lett mém belőle.