Bő egy évvel a lóhúsbotrány után is érkeznek még hírek arról, hogy hol, milyen ételekben találtak lóhúst annak ellenére, hogy hivatalosan nem abból kellett volna készülnie az ételnek. Legutóbb egy egy német gyrosos bukott le teljesen véletlenül – írja a Local.de. Egy bochumi iskolában azt találta ki a biológia tanár, hogy megmutatja a diákjainak, hogyan tesztelik a húsokat a laboratóriumokban, hogyan lehet egymástól megkülönböztetni az egyes húsfajtákat. Ezért vásárolt néhány gyrost, egy witteni, egy dortmundi és egy bochumi gyrosostól. Az eredmény eléggé meglepte őket, az anonim minták közül az egyikben ugyanis lóhúst találtak. Amiatt, hogy a minták anonimak voltak, nem tudni, hogy pontosan melyik gyrosostól érkezett a lóhúsos gyros, de a bochumi élelmiszerbiztonsági hivatal gyorsan reagált, hogy ők minden gyrosost meg szoktak vizsgálni.
Blogok