Szakad az eső Pest megyében, de legalább a Daily Mail jó híreket közölt. Szakértők szerint ugyanis 2,83 liter sört nyugodtan meg lehet inni egy nap, ráadásul dr Kari Poikolainen, a WHO-nak is dolgozó alkoholszakértő úgy véli, a visszafogott ivás sokkal jobb, mint egyáltalán nem inni. A cikk azt is kifejti, hogy egy üveg bor naponta szintén nem fog egészségügyi problémákat okozni.

Véleménye szerint legalább 13 egység alkoholt kell ahhoz elpusztítani, hogy gondokat okozzon. Az eddigi ajánlás férfiak esetében 4 egységet  (1 egység = 10 ml tiszta alkohol = 1 pohár sör = 1 dl bor = 3 cl tömény), míg nőknél 3-at ajánlott. D.r Poikolainen ráadásul arról is beszélt, hogy akik a megadott határértéket túllépik, még tovább is élnek, mint azok, akik nem fogyasztanak alkoholt.

A finn tudós szerint a kutatások azt mutatják, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás jobb, mint az absztinencia, míg a nagy mértékű fogyasztás rosszabb, mint az abszintetncia – viszont a mennyiségek magasabbak, mint az eddig használt referencia értékek. Ezt pedig ki tudná jobban, mint egy finn?