Idősek otthonában végez közmunkát Silvio Berlusconi

MTI/velvet
MTI/velvet
2014.04.24. 11:37

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő bejelentkezett a közmunkát kijelölő bírósági hivatalba, és a jövő héten megkezdi az adócsalásért rá kiszabott közhasznú munkavégzést egy Milánó közeli idősek otthonában – jelentették a csütörtöki olasz napilapok. Berlusconi a bírósági hivatalban aláírta azokat a szabályokat, amikre a következő egy évben kötelezik. Jó magaviselet esetén büntetése kevesebb mint tíz és fél hónapra csökkenhet.

A közmunkavégzés időszakára vonatkozó 12 pontos szabályzat értelmében az adócsalásért elítélt Berlusconi az olasz szociális szolgálat folyamatos felügyelete alatt lesz. Külön szociális felelős ellenőrzi a munkáját és rendszeres beszélgetéseket folytat vele. A volt olasz miniszterelnök kijelölt lakóhelye a Milánó közeli Arcoréban levő villa lesz. Innen jár a villától 50 kilométerre levő otthonba dolgozni hetente egy alkalommal négy órára. Ez azt jelenti, hogy Silvio Berlusconinak összesen legalább 168 órát kell ledolgoznia a Cesano Boscone településen levő otthonban.

Este 11 óra és reggel 6 óra között Berlusconi nem hagyhatja el az arcorei villát és nem távozhat Lombardia tartományból. A bíróság engedélyével viszont hetente két napra Rómába utazhat politikai tevékenysége végzésére. Nem tarthat kapcsolatot büntetett előéletű és kábítószerfüggő személyekkel. Berlusconinak folyamatban van egy másik ügye is, az ún. Ruby-per, a milánói bíróság emiatt első fokon hét év börtönre ítélte a volt olasz kormányfőt, ám ügyvédjével fellebbeztek az ítélet ellen. A per alapvető kérdése az, hogy Berlusconi az úgynevezett Bunga Bunga partikon létesített-e szexuális kapcsolatot kiskorúval.