Ünnepi Állománygyűlést tartottak a Rendőrség Napja alkalmából

2014.04.25. 19:59 Módosítva: 2014.04.25. 20:00

A csodás hírről, miszerint a rendőrnap alkalmából április 25-én Vas megyében állománygyűlést tartottak, a police.hu számolt be, és most ön is sajnálhatja, hogy nem volt ma ott.

Az ünnepségen mindenki ott volt, aki számít: részt vett V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára mellett a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, a Vas megyei kormánymegbízott, a Szombathelyi Törvényszék elnöke, a megyei főügyész, valamint a városok polgármesterei, a társ fegyveres és rendvédelmi szervek vezetői, illetve a külföldi társ fegyveres szervek képviselői közül Gustav Bast, a Baden-Württemberg tartományi Vaihingen-Enz város rendőrsége nyugalmazott vezetője, Hans Peter Doskozil udvari tanácsos, a Burgenlandi Tartományi Rendőr-igazgatóság igazgatója és Borut Kocet, a Muraszombati Rendőr-igazgatóság rendészeti igazgatóhelyettese.

kep 007 13
Fotó: police.hu

Az állománygyűlésen közel negyven vasi munkatárs vehetett át elismeréseket és jutalmakat. Kiemelkedett közülük dr. Puskás Tivadar országgyűlési képviselő, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere által átnyújtott „Szombathely Közrendjéért Díj”, melyet Pintér László r. őrnagy, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Bűnüldözési Alosztályának vezetője érdemelt ki idén. Emellett a Magyar Posta Zrt. Vezérigazgatója Postabiztonsági Érmet adományozott két celldömölki rendőrtisztnek, illetve a Győr-Sopron-Ébenfurti Vasút Zrt. vezérigazgatója ismerte el a munkáját egy szombathelyi főnyomozó és egy vasvári járőr kollégának.

Dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője által alapított „Vas Megye Rendőrségéért” kitüntető címet dr. Szabó Csaba nyugalmazott főügyész, dr. Németh István, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, és a Vasi Volán Közlekedési Zrt. kapta, mely utóbbit Papp László, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója vett át.

kep 016 11

Az állománygyűlést követően, az állófogadás közben a meghívottak megtekinthették Csernyánszky (Komlósi) Ottília díszműüvegező iparművész kiállított alkotásait.

A budapesti ünnepségen vette át a Szent György Érdemjelet Knob Ernő r. alezredes, a Rendészeti Igazgatóság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya vezetője.