Fejt már csupasz turkálót? Nem? Kattintson!

Olav Oftedal a Smithsonian Environmental Research Center megbecsült munkatársa, és azzal foglalkozik, hogy különféle emlős állatokat fej meg, aztán tanulmányozza az állatok tejét, illetve azt, hogy hogyan kell az adott állatot megfejni. Legutóbb egy csupasz turkálót fejt meg – írja a Science News. Az elég csúnya állat fejésekor a következőt állapította meg: „A vékony, szőrnélküli bőr annyir áttetsző, hogy látni, ahogy a tej felgyülemlik a tejmirigyekben”. Sok állatnál egyébként a fejéskor nehézséget okoz az állat szőre, mert elfolyik rajta a tej, esetleg összeragad a szőrben a korábban kifolyt, megszáradt tej, ezért nem is lehet rendesen megfejni az állatot, szerencsére a csupasz turkálónál ez a veszély nem fenyeget. A csupasz turkálók egészen brutális mennyiségű tejet termelnek, naponta a testsúlyuk felének megfelelő mennyiséget, egy állat kb. 30-80 grammos. A csupasz turkáló teje egyébként meglepően vizes, 83 %-a víz. Összehasonlításképpen egy házi egéré 59 %-ban áll vízből. A tejet nem kóstolta meg, mert akkor annyival kevesebb mennyiséget tudtak volna vizsgálni.
- Budapest, XIII. kerület Madarász Viktor utca 38.
- Alapterület m2 Szobák db Vételár
- Budapest, IX. kerület Mester utca 85.
- Alapterület 94 m2 Szobák 4+1 db Vételár 82,49 M Ft