Bódi Sylvi panaszt tett az Oktatási Hivatalnál, mert túl nehéznek találta az emelt szintű angol érettségi egyik feladatát – írja a Bors.  Ezzel egyedül, érettségizőtársai panaszlevelét írta alá: többségüknek a hallás utáni szövegértés (harmadik példa) indokolatlanul nehéz volt. 

Bódi két hónapja készült a vizsgára, (amit azért tett le, hogy továbbtanulhasson), és felsőfokúja is van a nyelvből, mellesleg a világ számos táján járt már, és tizennyolcból így is csak két kérdésre tudott válaszolni. „Rendszeresen használom az angolt beszéd szinten, ezért a szövegértéssel nincsenek nehézségeim. Az érettségim azon­ban pont egy ilyen feladat miatt úszhat el. Rettenetes minőségű hanganyagot játszottak le a teremben, francia akcentussal beszéltek, ráadásul hadarva. Először azt gondoltam, hogy csak rossz helyen ülök, ezért nem hallom, de azután sem lett jobb, hogy átültem az első padba” – mondta a lapnak.

Az Oktatási Hivatal pénteken pénteken közölte, hogy szigorúan ellenőrizték a vizsga előtt a hanganyagot, és semmi baj sem volt vele. 2156 (posztunk írásakor ennyi) embernek viszont csak volt vele valami baja, mert a Facebookon szerveződnek.