A lengyelekkel nem biztos, hogy folytatódik a nagy barátságunk, mert egy fitying pontot nem adtak Kállay-Saundersnek a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében, de persze nem ezen múlott, hogy végülis az osztrák, szakállas transzvesztita győzött. Mindenesetre a legelejétől néhány körig vezettük a helyezések listáját, de nem sokáig, sajnos a Running című dal szép lassan az ötödik helyig süllyedt. Persze erre is nagyon büszkék lehetünk, hiszen egyrészt az eddigi legjobb eredményünk az Eurovízión az 1994-es negyedik helyezés volt, tavaly pedig ByeAlex a tizedik lett, így az egykori megasztáros teljesítménye minden idők második legjobb magyar eurovíziós teljesítménye, és az extrém módon közönségbarát lengyel dalt (előadást) is messze magunk mögé utasítottuk, bármennyire is látványos volt. Mindenestre mi is 10 pontot adtunk a nyertes Ausztriának, a magyarok kedvence a hollandok country-slágere volt.

Alább megnézheti a lengyelek előadását, a hangot nem feltétlenül szükséges ráadni.

Ha véletlenül kihagyta volna, alább megnézheti Kállay-Saunders előadását a döntőből. Az Indexen megtalálja az egész este közvetítését percről percre, bár ebből a cikkből az az érzésünk, hogy ők igazából nem is Eurovízió-rajongók. De persze azért ők is nézték. Mindenesetre a Velvet olvasóinak többsége kedd éjjel azt tippelte, hogy Kállay-Saunders benne lesz az első ötben – és milyen igazuk lett!

A nyertes dal pedig az alábbi volt. Amint sokan biztosan emlékeznek, nem idén nyerte először transzvesztita az Eurovíziós Dalfesztivált, 1998-ban Dana International győzött Izraelből a Diva című számmal. Ő nem volt szakállas.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!