Kiderült, ki okozott verekedős tömegjelenetet a Cannes-i Filmfesztiválon pénteken: Vitalij Szedjuk szökött be a vörös szőnyegre. Az ukrán újságíró évek óta hivatásos hülyegyerekként tevékenykedik, ezúttal America Ferrera szoknyája alá vetődött, állítólag egy kapusokat megszégyenítő mozdulattal a még a színésznő bokáját is megfogta – ezt az érintett később úgy írta le, „mintha egy furcsa álom lett volna”.

Ferrerának egyébként ez volt az első vörös szőnyeges szereplése – onnan ismerhetik, hogy régebben az Ugly Betty címszereplóje volt. A színésznő éppen Cate Blanchett és Kit Harington mellet vonult fel az Így neveld a sárkányodat 2. premierjére, amikor Sediuk poénjának áldozata lett. Eleve rettentően izgult, már a ténytől is, hogy a vörös szőnyegen kell végig mennie. Elmondása szerint napokat gyakorolta, hogyan is menjen végig a szőnyegen, hogy minden tökéletes legyen. De nem kavarta fel nagyon az eset, utána azt nyilatkozta, hogy „rendben van, túl vagyok rajta”. 

Szedjuk egyébként csinált már hülyét Madonnából (hortenziacsokrot adott neki, amit gyűlöl), elhappolta a grammyt Adele elől, és most még Ferrerával is bővült a gyűjteménye. Egyébként a Madonna-incidens vezetett, a Gortensia című rövidfilmjéhez. A Cannes-i Filmfesztivál szervezői még nem kommentálták a történteket, de elég valószínű, hogy az újságíró-igazolványával sikerült ennyire közel jutnia a színészekhez.