Tegnap este tartották a cannes-i filmfesztivál záróeseményét, melyen aki élt és mozgott jelen volt. Többek közt így tett Sophia Loren és Uma Thurman is, aki Quentin Tarantinóval az oldalán érkezett az eseményre.  

Cannes-i tudósítónk jelenti:  80 évesen Sophia Loren úgy néz ki, mintha alig múlt volna hatvanéves, gyönyörű a ruhája, az alakja pedig mint egy Barbie-babáé, és még franciául is tökéletesen beszél. A közönség ovációval fogadta, állva ünnepelték korunk egyik legnagyobb színésznőjét. Ő adta át a zsűri nagydíját honfitársának, Alice Rohrwachernek, aki úgy néz ki mellette, mint egy kis iskoláslány. A díjátadót követően levetítették az Egy maroknyi dollárért című 1964-es westernt, mely akkor el is nyerte a fődíjat.
 
Az eseményen jelen volt persze Tarantino is - ráadásul miatta vetítették le Sergio Leone filmjét - aki Uma Thurmannal érkezett kézenfogva. „A színésznő  tánclépésekkel, fehér hattyúként vonult a vörös szőnyegen, ahol egy kicsit rockiztak is, majd tovább szorongatták egymás kezét. Thurman csodálatosan szép." -írta tudósítónk.