A Harry Potter-regényekből ismert varázslóképzőre, Roxfortra kísértetiesen emlékeztető épületegyüttessel bővíti kampuszát a Hopeji Művészeti Egyetem, hatalmas visszhangot keltve ezzel a kínai sajtóban. A sötétbarna és fekete tónusú épületegyüttes hosszú, karcsúbb és vaskosabb tornyai tucatszámra törnek az ég felé. A tantermeknek és irodáknak jövőben helyt adó egyik, nyolcszög alapú robusztus épület félkör alakú ablakaival szintén egy vártorony benyomását kelti. Arra, hogy azért a művészeti egyetem új kampusza mégsem Roxfort, az iskola előtt álló pálmafák és az oda vezető hatsávos út emlékeztetnek.

A tervezők a hasonlóság ellenére azt állítják, hogy az új komplexum alapjául nem a Harry Potter-filmek, hanem európai gótikus épületek szolgáltak. A 400 millió jüanos (14,5 milliárd forintos) beruházással megvalósuló építkezés a nyáron fejeződik be, a hallgatók ősszel vehetik birtokba.

Az egyetem népszerűségének tagadhatatlanul segített az új imázs: az interneten gyorsan terjednek az épület fotói, és az online közösség visszajelzése is egyértelműen pozitív. Van olyan fiatal, aki csak azért választaná az intézményt, hogy„Roxfortban tanulhasson”.A Harry Potter-könyvek hatalmas népszerűségnek örvendtek Kínában, erről árulkodik az álkötetek száma is, amelyekből több tucatnyit találni a piacon.