Megrepedt egy felhőkarcoló 103. emeleti üvegkilátója, míg egy turistacsoport álldogált rajta – írja a Gawker. A chicagói Willis Tower (korábban Sears Tower) 527 méteres épületén történt az eset. „Észbontó érzés és élmény” – írta meg emailben az NBC Chicagónak Alejandro Garibay, az egyik turistafiú. Állítólag mielőtt kiléptek volna az épület üvegteraszára, pár ottani dolgozó éppen azon viccelődött, hogy az üveg törhetetlen.

Nem sokkal azután, hogy a srácok ráálltak az üvegre, repedéshangokat hallottak. Gyorsan visszaugrottak, és szóltak az illetékeseknek. „Odavezettem őket, hogy lássák, mi történt. Teljesen megdöbbentek, megkértek minket, hogy húzódjunk hátrébb, aztán hívták a személyzetet, technikusokat meg mittudomén még kiket... Mikor elővettük a telefonjainkat, hogy lefotózzuk a dolgot, megkértek minket, hogy azonnal távozzunk” – mesélte Garibay.

A felhőkarcoló négy ilyen üvegkilátója három réteg betonbiztos üvegből készült és öt tonnányi súlyt bír el. A Willis Tower szóvivője szerint nem az üveg maga repedt meg, csak a védőrétege, tehát a látogatók szerencsére nem voltak valós veszélyben – írja a CBS Chicago. Mindenesetre mind a négy kilátót átvizsgálták.

Chicago ilyen szempontból egyre érdekesebb város, hol véletlenül tud az ember kiesni egy toronyból, hol pedig direkt.