Mosogatófiúból lett díjnyertes blueszenész váltja Geszti Pétert az X-Faktorban – írja a Blikk. A mosogatófiúól lett blueszenész pedig nem más, mint Little G Weevil, vagyis Szűcs Gábor, aki tíz éve költözött ki Amerikába, ahol egy kis mosogatás után megnyerte a világ leghíresebb bluesversenyét.

Így most kivételesen nem egy baromira ismert ember ül majd be mentorkodni Tóth Gabi, Szikora Róbert és Alföldi Róbert mellé az X-Faktor következő szériájába.

"Meglepődtem, amikor megkerestek az RTL Klubtól, de örömmel mondtam igent. Tíz év kemény munka áll mögöttem, hiszen 2004-ben kiköltöztem Amerikába, ahol mosogatóként kezdtem dolgozni délután négytől hajnal négyig, mindezt kajaszünet nélkül. Többször éreztem úgy, hogy feladom, ugyanis az első két év nagyon nehéz volt, mivel eleve meg kellett tanulnom az ottani rendszert, és megélhetési problémáim is voltak. Volt olyan időszak, amikor lebetegedtem, és még ételre sem volt pénzem. Akkor padlóra kerültem, de a kitartásom átsegített a nehézségeken. A tapasztalataimat mentorként is tudom majd kamatoztatni, hiszen sokat küzdöttem, így át tudom érezni a jelentkezők helyzetét. Úgy érzem, a munka jobb embert faragott belőlem, és megtanultam: ha az ember igazán szeretne valamit, akkor kemény munkával elérheti. A nehéz időszakon engem is az segített át, hogy bíztam magamban, s tudtam: napról napra közelebb kerülök az álmomhoz, és szerencsére így is lett. Amikor mosogatófiú voltam, folyamatosan azon dolgoztam, hogy színpadra kerüljek. Amikor a fellépők kiszúrták, hogy munkaruhában minden este őket figyelem, egyszer csak felhívtak a színpadra, ahol megmutathattam, mit tudok. A végén a menedzser engedélyezte, hogy hetente játszhassak, majd három hét után egyéves szerződést írtam alá, de mindeközben még a konyhán dolgoztam – mondta Szűcs, 2011-ben a lemeze Amerikában már a tíz legjobb bluesalbum listájára került, 2013-ban pedig megnyerte az International Blues Challenge versenyt.