horoszkóp

Kaposvári négyes ikrek születtek, küzdenek az életükért az orvosok

2014.06.05. 09:02 Módosítva: 2014-06-05 09:32:45

Négyesikrek születtek a napokban egy kaposvári családban. A szülők régóta szerettek volna gyermeket, most pedig egyszerre négyesével jött az áldás. Nagyon örülnek, de egyúttal aggódnak is, mert váratlan fertőzés lépett fel az újszülötteknél – írja a sonline.hu.

„Hat éve vártunk rájuk, nem lombikbébik, de orvosi 'rásegítéssel' születtek – nyilatkozta az édesapa, Pap János. „A múlt héten jöttek világra a pécsi kórházban. Jelenleg inkubátorban vannak, mert kritikus az állapotuk, de abban bízunk, hogy a körülményekhez képest egyre jobban lesznek. 27 hétre születtek, a súlyuk, fejlettségük alapján életképesek. ”

Egy kislány és három fiú, Dóra, Gergő, Dani és Tamás érkezett jövevényként a Pap családba. Az édesapa elmondta, hogy nem egypetéjű ikrek, nem is fognak jobban hasonlítani egymásra, mint más testvérek. Még nem tudják jól megfigyelni őket, mert az orvosok csak ritkán engedik a szülőket az inkubátorhoz. Aggódni kell ugyanis a csecsemők életéért, mert fertőzést kaptak, ami ellen küzdenek a doktorok.