Teljesült a vágya annak a 47 éves halogyi férfinek, aki azért rabolt ki egy dohányboltot, hogy börtönbe kerüljön – írja a zaol.hu.

A férfi szombaton a zalai megyeszékhelyen egy belvárosi dohányboltba tért be, és kést fogott az eladóra, majd a bevételt követelte. A boltosnak sikerült a fenyegetőzés közepette megnyomnia a riasztót. Amikor a rendőrök kiértek, a férfi egy pillanatig sem ellenkezett, sőt, boldognak tűnt elfogása pillanatában. Később a rendőröknek a kihallgatásán elmondta, pontosan az volt a célja, hogy börtönbe kerüljön – ismertette a nem mindennapi esetet dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője. 

A férfi azzal indokolta a tettét, hogy lehetetlen helyzetbe került, az otthona romokban van, lakhatatlan. Gkakran arra sincs pénze, hogy ételt vegyen magának, és hiába keres munkát, sehol nem kap. A férfi élettörténetét is megosztotta a rendőrökkel: fiatalabb korában sikeres sportolóként ismerték, de ezután nem találta helyét az életben, és a perifériára sodródott. Először halált okozó testi sértés miatt került rács mögé, utána zsarolásért, legutóbb pedig garázdaságért. A legutóbbi szabadulása után a börtönből első útja egy áruházba vezetett, ahol késkészletet vett magának, de elmondta, hogy igazából senkinek nem akart ártani. Azt mondta, úgy látja, a börtönben legalább van fedél a feje felett, és tud dolgozni. Így azzal fenyegetőzött, hogy ha nem csukják le, újabb bűncselekményt követ majd el. A nyomozási bíró elrendelte előzetes letartóztatását.