A Blikk információi szerint Bajor Imre felesége  prof. dr. Kásler Miklóshoz, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosához fordult segítségért, de az agydaganattal diagnosztizált Bajor nem hajlandó befeküdni egyetlen kórházba sem, pedig állítólag nem ártana, mert kiszáradás fenyegeti.

"Bajor felesége már akkor megkeresett, amikor kiderült a férje betegsége, de a napokban ismét beszéltünk. Felajánlottam, hogy mindent megteszünk érte, amit daganatos betegségeknél az orvostudomány jelenlegi állása szerint csak lehet, de a művész úr nem kívánt élni ezzel. Nem hajlandó vállalni a kórházi kezelést" – mondta a Blikknek Kásler Miklós professzor, aki Bajor állapotáról nem árult el részleteket. 

Eközben a Bors azt írja, hogy a Heti hetes főszerkesztője, Ónodi György szeptembertől visszavárja Bajor Imrét a műsorba: " Nehezen jár, kell még neki a segítség. [...] Az a megállapodásunk Imivel, hogy társalgunk a focivébéről, a viharról, a hőségről, mindenről, de a betegségéről nem. Épp elég neki az, hogy az orvosaival erről beszélget egész nap."