Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Dumaszínház fellépője

MTI/velvet
MTI/velvet
2014.06.21. 18:36

Életének 37. évében, pénteken meghalt Szöllősy-Csák Gedeon Gergely televíziós rendező, humorista, tájékoztatta az MTVA szombaton az MTI-t. A legtöbben stand-up comedysként, a Dumaszínház fellépőjeként ismerhették meg Szöllősy-Csák Gedeon Gergelyt. A humorista évek óta állt a színpadon és szórakoztatta vicceivel a közönséget. A Dumaszínház Facebook-oldalán azt írják, hogy Szöllősy-Csák Gergely váratlanul, tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Dumaszínházas tevékenysége mellett rendezőként, forgatókönyvíróként is alkotott. Munkatársa volt a Magyar Televízió Klipperek című sorozatának és kreatív szerkesztőként a Repeta című ifjúsági műsorban is segédkezett. Tevékenységhez olyan produkciók is kötődnek, mint a Páratlan történet című rövidfilm (2004), a Másik szoba című rövidfilm (2005) és a Szőke kóla (2005). Emellett dolgozott a híradóban is.

Szöllősy-Csák Gedeon Gergely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán diplomázott, életében kiemelt szerepe volt a vallásnak. A Magyar Nemzetnek adott interjúban így nyilatkozott arról, hogy fér meg egymás mellett a humor és a hit: „sokan mondják, hogy milyen távol áll egymástól a stand-up és a vallás. Ez nem igaz. (...) Istennek is van humora, lásd a kacsacsőrű emlőst". Az MTVA saját halottjának tekinti.