A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Kásás Tamást megtámadta sztárszakácsa, Vito Catalano, akivel május elején együtt nyitotta éttermét, és aki pár napja már Bariban van, miután véget ért közös munkájuk. Nyilatkozni többször nem szeretne, csak az Indexnek juttatta el közleményét.

Az előzmény: Vito Catalano szégyenteljesnek nevezte, amit az étteremben tapasztalt, üzemi konyháról és hamisításról beszélt a life.hu-nak, szendvicskészítő embereknek titulálta az alkalmazottakat. Vito Catalanóról úgy tudni, hogy Michael Schumacher szakácsa volt, és az éttermei beindításánál is segédkezett, bár a Google nem tud közös múltról.

Íme Kásás és üzlettársa, Ökrös Zsuzsa reakciója.

„Álmomban nem gondoltuk volna, hogy egyszer a sajtón keresztül kell reagálnunk arra, mi történik közös vállalkozásunkban, a Tommy di Napoliban. A hétfői és a szerdai mélyütés után viszont annyian kerestek, hogy úgy gondoljuk, meg kell szólalnunk, mert a nemtelen támadás súlyosan érinti jó hírnevünket, és természetesen a jogi lépésektől sem riadunk vissza.

A legfontosabb, Vito Catalano mesterszakácsot mi küldtük el, nem ő mondott fel nekünk. Korrektül elszámoltunk, nem igaz, hogy tartozunk neki. A távozáskor megköszönte, hogy együtt dolgoztunk, azt ígérte, bármikor visszajön, ha segítségre van szükségünk. Pár nap múlva kaptunk egy levelet tőle, aminek indokait azóta sem értjük, ebben pénzt kért: 4700 eurót. Nem tudjuk, hogyan számolta ki ezt az összeget. Az egyik kolléganőnk felhívta pénteken, és azt tudakolta tőle: mi ez a levél? A válasz nagyjából annyi volt, hogy még pénzt kér. Nem csoda, le volt égve, amikor idejött, haza is alig tudott telefonálni, nem volt pénze feltölteni a kártyáját. Érthető a próbálkozása.

És már akkor is azzal zsarolt, hogy lesz egy cikk rólunk. Ezt a lejárató cikket meg is kaptuk hétfőn, érthetetlen, mi volt ezzel a célja. Ezzel nem fejezte be, mocskolódását tovább folytatta szerdán.

A konyhánk szupermodern és gyönyörű, nem igaz, hogy még hűtőnk sincs. A személyzetünk nem szendvicskészítésre szakosodott, hiszen a szakácsnőnk a Kempinskiből érkezett, a séfünk neves éttermekben (Vörös Postakocsi, Jardim de Paris) dolgozott. A nevükben is ki kell kérnünk a minősítését. Nem igaz, hogy még vizet sem kaptak, mindenki kap, emellett külön kávéautomatájuk van.

Az ugyanakkor már az első napokban nyilvánvaló vált, hogy a vendéglátásról, konyháról vallott nézeteink nem egyeznek, nemcsak a vezetőségé, az általa lesajnált személyzetéé sem, mert a higiénia, a szakosított tárolás hiánya miatt sokszor panaszkodtak nekünk a dolgozóink.Ők sem tudták mire vélni, hogy a húsokat konyharuhán tárolja, hogy a lasagnét a hal mellé teszi. Ezek után minimum meglepő, hogy azzal vagdalkozik, nem feleltünk meg az egészségügyi előírásoknak, amikor hajmeresztő dolgokat láttunk tőle.

Ha Vito az online póker mellett jobban figyelemmel kísérte volna a konyhát, tudhatná, hogy az olasz alkalmazottak nem mentek elmindannyian, ahogy állítja, Mimma, Gianni és Marco is itt maradtvelünk.

A pincérekkel már az elejétől nem jött ki megfelelően, ez is a szakítás egyikalaposoka volt.

Megfoghatatlan, miért éltünk volna vissza a nevével?Inkább fordítva érezzük, ő az, aki Kásás Tamás nevével próbál visszaélni.Hiszen ha egy egyszerű vendéglátósnál történik ugyanilyen eset, hiába próbálkozna a médiánál,senkit nem érdekelne.

Nevetséges és dühítő, amit a konyháról mondott, mert 120 adagnál többet nem tudunk egy nap alattfelszolgálni,ekkora helyiségben,szó sincs 600 adagról, hiszen az egy üzemi konyha, mi pedig továbbra is tartjuk magunkateredeti elképzelésünkhöz, hogyolasz alapanyagokból olasz személyzettel dolgozunk. Talán nem is véletlen, hogy a nagykövetségről is hozzánk járnak. Igyekszünk ár- és értékarányban a legolcsóbbak lenni.

Az üzleti életben természetes, hogy vannak rosszakarók, de mivel bent vagyunk az étteremben általában, furcsának gondoljuk, hogy minket nem lehet minket elérni, és hogy minket nem kérdeztek meg eddig csak Vitót, és az ő meglehetősen egyoldalú, elferdített valóságáról kaphattunk képet. A fenyegetőzése elképesztő. Természetesen mindenféle vizsgálatnak állunk elébe, az alkalmazottaink bejelentettek, nincs takargatni valónk, így félni valónk sincs, mert nem hamisítottunk. De vele ellentétben, mi csak nyugalmat szeretnénk.”