Fekete Gyula, vagyis Szaxi Maxi június közepén kapott agyvérzést egy luxushajón Németországban, majd kómába esett. Agyából pár nappal később eltávolítottak egy vérrögöt, ám a Hungária együttes egykori tagja azóta is eszméletlenül, nyaktól lefelé bénán fekszik, írja a Blikk. A lap információi szerint Fekete Gyula elcsúszott a hajó fedélzetén, beverte a fejét, ezt követően kezdett furcsán viselkedni, amit a személyzet részegségnek vélt. Családja szerint ha komolyan veszik a tüneteit, és időben orvosi segítséget kap, most nem lenne ilyen állapotban.

„A kapitány meg is kérdezte tőle, miért viselkedik így, azonban ahelyett, hogy felismerték volna a bajt, ráfogták, hogy részeg. Ha megvizsgálták volna, kiderül, hogy egy vérrög keletkezett a fejében, amely miatt aztán később agyvérzést kapott" – mondta elkeseredve a Blikknek Fekete Zita, Szaxi Maxi lánya.

A család azt is sérelmezi, hogy a neves zenészt gyakorlatilag kihajították a hajóról. Amikor Gyulát elvitte a mentő, a zenész összes holmiját, köztük a méregdrága szintetizátorát is kirakták a hajóról, mit sem törődve azok sorsával.

A zenészt jelenleg is kómában tartják, az azonban még kérdéses, vajon milyen állapotban lesz, ha felébred.