A harmincnégy hetes terhes nő, az amerikai Alysia Montano megmutatta, hogy lehet fittnek és terhesnek lenni egyszerre. Régebben ugyanis nagy futóbajnok hírében állt, és úgy döntött, ahelyett, hogy terhességére hivatkozva alaposan meghízik, inkább kiáll a sorból, és hajába sárga virágot tűzve, csodálatosságát nem szégyellve indul el egy atlétika versenyen – adta hírül a BuzzFeed.

A 34 hetes baba talán saját életkorára utalva, de mindenesetre pont 34,79 másodperccel lassította le anyukáját, akinek eddigi legjobb eredménye 800 méteren az 1 perc 57,34 másodperc volt. Ezúttal 2 perc 32,13 másodperces eredménnyel teljesítette a távot, de ha ön ezt nem tudja hova tenni, eláruljuk: a terhes nő a futamot 18 kilométer per órás sebességgel száguldta végig!

„Semmiképp sem akartam, hogy én legyek a legelső, akit leköröznek 800 méteren" – mondta az ötszörös nemzeti bajnok, aki olyan ügyesen helyezte súlypontját, (ez a terhesség ezen szakaszában nagyon nehéz!) hogy tényleg nem körözték le, sőt, a célvonalnál a szurkolók állva tapsoltak neki.

„A terhességem alatt rendszeresen jártam futni, és mindig nagyon remekül éreztem magam közben” – mondta Moreno az előfutam után. A kismama kikérte orvosának véleményét az akció előtt, aki kifejezetten javasolta neki a sportot. Ez azonnal eloszlatta benne az összes kételyt, és bátran vágott neki az edzéseknek.

„Főleg az derült ki, hogy az edzés milyen jót tesz nekem és a babának is. [...] Mindent úgy csináltam, ahogy szoktam, csak most éppen terhes vagyok. Ebben az évben ez így a normális” – zárta le a saját csodálatosságáról szóló esetet szerényen és egyszerűen a kismama, aki hajába sárga virágot tűzött.