A fitneszguru igazán mély bölcsességeket oszt meg a nők táplálkozása és a szerelem közötti összefüggésről a Norbi Update Magazin legújabb számában. Ezek a tapasztalatok segítenek elkerülni a szénhidrátok poklát, amelynek szélén mindannyian egyensúlyoztunk már egy-egy szakítás után. Főleg a nők vannak veszélyben, akik alapvetően édességfüggők.

„E mögött egyébként több tízéves marketingmunka áll világszinten, a nőkkel ugyanis elhitették, hogy az édességtől boldogabbak lesznek. Így könnyen bekerülnek egy ördögi körbe" - magyarázza a cukrok elleni harc magyar zászlóvivője. Hát nehéz kételkedni egy olyan ember szavaiban, aki nem hisz a globális felmelegedésben.

A sok nassolás ugyanis plusz kilókat, ez depressziót, majd újabb édességbevitelt eredményez. Schobert Norbert szerint ezek a dolgok fejben dőlnek el, tehát ilyenkor érdemes tudatosítanunk, hogy a cukor ilyenkor sem barát, hanem ellenség, önsajnálat helyett tegyük inkább rendbe a külsőnket, és persze sportoljunk.

Felesége ehhez saját tapasztalatait is hozzáfűzte, ő ugyanis édességek helyett a futócipőjéhez nyúl, ha bármi problémája van.

Teljesen más a helyzet, ha szerelmesek vagyunk, akkor ugyanis pont az ellenkezője történik Schobert szerint.

„Amikor valaki ilyen érzelmi állapotba kerül, akkor felpörög az anyagcseréje, beindulnak a hormonok. Ez egyfajta belső izgalmi állapot, ami az idegrendszer felfokozott működésével jár. Ezáltal több energiát, szénhidrátot égetünk el. Az embernek ilyenkor nem azon jár az esze, hogy egyen."

Schobert részletesen mesél arról is a cikkben, hogyan ismerte meg feleségét, aki kreol bőrével, hófehér fogaival, na meg persze azzal fogta meg őt, hogy az évszázad egyik legjobb fenekével rendelkezik.